۱۳۹۰ خرداد ۲۳, دوشنبه

دختران بلوچ دانشجویی داریم که پا به دانشگاه گذاشته اند تا با ذهن متفکر خود راهی بیابند





<<سر زمین من کجاست >>

این روزها بحث  گسترش حقوق و نقش زنان در  جامعه و جنبش های فمینیستی  بسیار مورد توجه و خوشبختانه طرفداران زیادی به خود جلب کرده است .مساله موجود این است که  در خلال این جنبش توجه بیشتر به سمت برطرف کردن نیازها و کاستی های موجود و احقاق حقوق زن است و این تمرکز باعث شده تا از توجه به نکات مثبت ،نقش پررنگ ،تاثیر گذاری  و قدرت پنهان زن اندکی دور شویم.
با آنکه تفکر انتقادی همیشه موجب تغییرات ساختاری مثبت در بافت جامعه ی مورد انتقاد میشود اما کاش نیمه ی پر لیوان را هیچگاه نادیده نگیریم.

امروزه ما دختران محصل بلوچی داریم که از دل روستا با سخت ترین شرایط و کمبود امکانات 12 سال را در مدرسه های تاریک و سرد گذرانده و با تلاش پا به دانشگاه گذاشته اند.
مادران جوان بلوچی  داریم که هفته ها از فرزندان خود دور هستند و فاصله ها را طی میکنند ،در تنهایی و دور از خانواده تمام  تلاش خود را بکار میگیرند تا بتوانند با تحصیل ، زمینه ی  آینده ی بهتری برای فرزندان خود و بدنبال آن رشد جامعه ی بلوچستان را فراهم آورند.
دانشجویان بلوچی داریم که با استعداد مثال زدنی خود سر کلاس های درس حاضر میشوند و با نمونه وممتاز بودن خود نمایش بی نظیر قوم بلوچ  هستند به همه ی آنان که تا کنون از بلوچ فقط اسمی شنیده بودند.
و نیز بانوان با ذوق هنرمندی داریم که با دستان هنرمند خود نقش های زیبای بلوچی را بر پارچه می نگارند و تامین اقتصاد خانواده را بر عهده دارند ، بی آنکه تحت تکفل کسی باشند .بانوانی که با صبر زیاد در مقابل مشکلات تاسف بار حاصل از ازدواج های ثبت نشده ایستاده اند و با خودکفایی حاصل از هنر دستان خود مستقل و محکم ایستاده اند و میدانند که کلید از بین بردن همه ی نابرابری ها در دستان ظریف ولی پرقدرت آنهاست .
دختران دانشجویی داریم که پا به دانشگاه گذاشته اند تا با ذهن متفکر خود راهی بیابند تا همنوعان خود را که  از نعمت تحصیل محروم اند  به جامعه بکشانند ،چرا که دخترانی هستند که هنوز محدودند و آنها میدانند  که وظیفه ی سنگینی بر دوش دارند تا آزادی خواهرانشان و بدنبال راهی هستند تا سطح آگاهی های خانواده را بالا برده و جامعه ی بلوچستان را با همین گام ها به سمت آبادی ببرند چرا که آنچه میتواند تغییرات ساختاری به نفع زنان ایجاد کند مجهز شدن به آموزش پیشرفته است.
دختران نجیبی داریم که می کوشند تا اسلام را به عنوان یک محتوی همیشه زنده از قالب های سنتی کهنه که از اسلام نبوده ،خارج کنند و به دیگران آموزش میدهند و میدانند که باید بر اساس قوانین ثابت اسلامی و  - نه قوانین متغیر حاصل از سنت های اجتماعی که مانع ترقی و رشد میشود –جامعه را آگاه کرد و ما امروز خوشحالیم که خانواده های بلوچ بسیاری بر اساس همین قوانین ثابت دختران خویش را برای تحصیل حمایت میکنند .چنانکه اگر زنان ما آموزش نبینند و رهایی نیابند آنگاه مشقات بسیاری جامعه ی بلوچستان را در بر میگیرد مثل جهل ،بیکاری ،افزایش جمعیت و...
باشد که  دختران و بانوان بلوچ باکارورزی ،اندیشه ورزی و خلاقیت همچنان پایه های جامعه را ثابت نگه داشته و  با یاری همدیگر ، باقی هم نوعان نیازمند خود را به شهروندانی تمام عیار ، مورد احترام جامعه و تحصیلکرده تبدیل کنند...


http://daneshjoo-balouch.blogfa.com/

۱ نظر:

نظرتان در مورد این مطلب بنویسید