
نمایندگان مجلس ایران، پیش از آغاز جلسه علنی یکشنبه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) در یک جلسه غیر علنی موضوع سوال از رئیس جمهوری را مورد بررسی قرار دادند.
روحالله بیگی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، در پی این جلسه غیر علنی، در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو وابسته به بسیج دانشجویی گفته است: "مقام معظم رهبری در پاسخ به سوال لاریجانی در مورد سوال از رئیس جمهور اعلام کردند که در این زمینه نظری ندارند."
این در حالی است که دیروز فراکسیون اصولگرایان مجلس، با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود: "فراکسیون هم به حکم عقل و هم به حکم شرع بر پایه استنباط خود از رهنمودها و هشدارهای مقام معظم رهبری طرح سوال از رییسجمهور را در شرایط فعلی کشور از آن جهت که میتواند تنشزا باشد به مصلحت نمیداند و با آن مخالف است."
"فراکسیون اصولگرایان"، یکی از دو فراکسیون اصلی اصولگرایان مجلس نهم است. اکثر اصولگرایان مجلس نهم، در "فراکسیون رهروان ولایت" عضویت دارند که اعضای آن طرح سوال از رئیس جمهوری را امضا کرده اند.
آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران هفته گذشته با مضر خواندن اختلاف میان روسای قوای مجریه، مقننه و قضائیه گفته بود که هر کس بخواهد تا زمان انتخابات آتی "اختلافها را به میان مردم بکشاند"، به کشور "خیانت" کرده است.
در واکنشی دیگر، محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهوری، امروز با انتقاد از طرح سوال از محمود احمدینژاد گفته است که "الان زمان سوال از رئیس جمهور نیست، الان زمان تحمل است نه سوال".
آقای رحیمی ضمن متهم کردن برخی از نمایندگان مجلس ایران به فشار بر دولت به خاطر انگیزه های شخصی اعلام کرد: "دوستی از ما وقت ملاقات خواست این وقت به او داده نشد. میرود طرح سئوال از رئیس جمهور را امضا میکند. مگر الان وقت سوال است که شما طرح سوال از رئیس جمهور را امضا میکنید؟"
در همین حال لطف الله فروزنده، معاون پارلمانی آقای احمدی نژاد نیز به خبرگزاری فارس گفته که محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، پیش از اعلام وصول طرح سوال به او گفته بوده که این طرح منتفی است و هیأت رئیسه را به "مخفی کاری" در این مورد متهم کرد.
معاون پارلمانی آقای احمدی نژاد گفت: "ایراد قانونی ما این است که اگر طرح سوال همراه با لیست قرائت شده بود درست بود، اما فقط سوال در صحن قرائت شد و لیست را آقایان بعدا بررسی کردند... ما فکر میکنیم که این سوال وجاهت قانونی ندارد چرا که وقتی نمایندهای خود به شکل مکتوب اعلام کرده از سوالش انصراف داده است، چه دلیلی دارد که هیأت رئیسه این را نمیپذیرد؟"
طبق آئین نامه داخلی مجلس ایران، آقای احمدی نژاد یک ماه فرصت دارد که با حضور در جلسه علنی مجلس به سوال مطرح شده در مورد عملکرد دولت در قبال سقوط ارزش پول ملی ایران پاسخ دهد.
اگر اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیسجمهور قانع نشوند و "موضوع مورد سوال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود"، موضوع برای بررسی بیشتر به قوه قضائیه ارسال می شود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر
نظرتان در مورد این مطلب بنویسید