۱۳۹۴ آذر ۱, یکشنبه

تخریب یک روستا در بلوچستان؛ چرا احمد اباد تخریب شده است؟












به :نهاد ریاست جمهوری ایران،
استانداری سیتان و بلوچستان،
به ادارات کل ذیربط در تخریب روستای احمد آباد:
بنیاد مسکن، سازمان مسکن و شهرسازی،شرکتهای آب و برق و مخابرات،
·دیده بان حقوق بشر بلوچستان، رادیو بلوچی،
 آژانس خبری تفتان،
 سایتها و وبلاگهای بلوچ و بلوچستان،
 جناب غلامرضا حسین بر، 
تمامی نهادها و افراد مدافع حقوق بلوچ
 روستای احمد اباد واقع در  شهر سراوان، یعنی واقع شده در محدوده شهری شهر سراوان می باشد این روستا در کنار سه راهی شهر سراوان، دزک، غفور آباد قرار دارد. و از حدود 50 سال پیش دارای سکنه و ساخت و سازهای زندگی و مسکونی بوده است.
متاسفانه چندی پیش نهادهای همچون بنیاد مسکن ، شهرداری، نیروی انتظامی و منابع طبیعی و فرمانداری سراوان با یورش به این روستا اقدام به تخریب منازل مردم این روستا بدون هیچ دلیل قانونی و منطقی نمودند.
این در حالی است که طبق مصووبات شورای عالی شهرسازی ایران تنها مکانهای تخریبی در شهر و در حاشیه شهر فقط مکانهای همچون، ذاقه نشینان، متصرفین غیر قانونی اراضی دولتی و ملی، ساخت و سازهای غیر متعارف با موازین شهری و یا در حریم خیابانها و بزرگراه های شهری می باشد.

جوامع سنتی با بافت قبیله ای اختلافی کوچک ممکن است تبدیل به نزاع جمعی بشود








چندی قبل قتل فجیعی در زاهدان رخ داد و فردی که گفته میشد در ترور سردار طایفه گمشادزهی دست داشته است، به قتل رسید. در اینکه این اتهام تا چه حد صحیح بود، مجال قضاوت نیست. ولی آنچه مسلم است قاتل و مقتول هر دو اسلحه دولتی در اختیار داشته و با مجوز رسمی دست به این اقدامات می زده اند. و این سرنوشتی است که تمام کسانی را که از طرف سپاه و نیروهای دیگر تسلیح شده اند خواهد گرفت و خود را به دست خود و با توطئه دشمنان بلوچ نابود خواهند کرد.
اما نکته عجیب و غیر منتظره، صف آرایی غیر طبیعی طوایف شهنوازی و گمشادزهی پس از این حادثه بود. بزرگان هر دو طایفه یکی بعد از دیگری به تحریک احساسات هم خونان خود پرداختند و از اتحاد و انتقام سخن راندند. این صف آرایی ها طبیعی نبودند و من در این جلسات شبح آتش بیاران معرکه سپاه را به وضوح می دیدم که بر سادگی ملت نگون بخت بلوچ لبخند تمسخر میزدند.

۱۳۹۴ آبان ۲۹, جمعه

ما ترحم نمی خواهیم ,














سعیده خاشی فعال اجتماعی بلوچ
آقای مهندس پشنگ ریگی , نماینده شهرستان خاش در نطقی در مجلس به آماری تکان دهنده اشاره کردند:نیمی از جمعیت محصل استان س وب دیپلم نمیگیرند و به زیر خط فقر بودن ۷۰ در صد مردم این استان اشاره کردند. بی بی سی فارسی این گزارش را در تلویزیون و سایتش کار کرده است.
از این نماینده شهرمان که این حقیقت را در تریبون مجلس بیان کردند بسیار خوشحالیم با خوشبینانه ترین حالت ممکن آنرا مربوط به نزدیک شدن انتخابات مجلس نمی دانیم.
اما انعکاس این خبر در سطح ملی و پوشش توسط رسانه های بین اللملی چون بی بی سی بسیار عجیب و شاید برای ما ها تلخ باشد.

۱۳۹۴ آبان ۲۶, سه‌شنبه

تحریف حقایق، تحلیلِ غلط و سوءِ نیت عوامل رژیم / بخش اول





از:ح د سدیچ
در سایت خبری "بلوچ پرس" یکی از بیشمار سایتهای اینترنتی استان، که همه آنها بدون استثناء مأموریت دارند، فقط از «رژیم ولایت فقیه با محوریت خامنه ای» در استان تمجید کرده و از اظهارات مقامات دولتهای این نظام و پیروان مستقر شده آن در این دیار بنویسند، و همچنین در اغفال و بیراه نمودن "جامعه بلوچ" در هر فرصتی بکوشند، نگارنده مقاله ای مشاهده نمودم، تحت عنوان "بافت فرهنگی و تضاد نسلی در اقوام بلوچستان".(1)

"قوم بلوچ" (ملّت یا ملّیت بلوچ یا بلوچ راج) به آنچه که در این برهه از زمان، باید مثل همیشه «مدنظر داشته» باشد، اول موضوع "اتحاد قومی (قومی ءُ راجی تُپاکی) هر چه منسجم تر و نیز 
هشیاری بیش از پیش در برابر ترفند و فریبکاری های رنگارنگ رژیم.

موضوع دوم، به درگیری، تعصب، کینه و دشمنی های تیره و طایفه ای، که از مقوله های بی ارزش، احساساتی و عدم مدارا ناشی میشوند و هر از گاهی گرچه بندرت، در مناطق بلوچستان چنین نزاع هایی صورت گرفته و میگیرد، پایان دهند. متاسفانه بخش بزرگی از «شوربختی» هایی که دامن  بلوچها را گرفته است، ناشی از سیاست و رویکرد تعیین شده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نظام هستند.

۱۳۹۴ آبان ۲۳, شنبه

مسکو پرواز هواپیماهای مصری را به فرودگاه‌های روسیه ممنوع کرد












یک مقام مسئول در فرودگاه دومودیوفو مسکو جمعه ۱۳ نوامبر گفت هیئت روسی رو روزافیاتزیا که مسئولیت تنظیم رفت و آمدهای هوایی را بر عهده دارد، پرواز هواپیماهای شرکت هواپیمایی مصر به روسیه را از ۱۴ نوامبر ممنوع اعلام کرد.
این تصمیم پس از آن گرفته می‌شود که اواخر اکتبر گذشته یک هواپیمای مسافربری روس که از فرودگاه بین‌المللی شرم الشیخ پرواز کرده بود، هدف بمب‌گذاری قرار گرفت. این حادثه به کشته شدن دستکم ۲۲۴ تن انجامید که اکثر آن‌ها روس بودند.
پس از آن هزاران گردشگر روس و بریتانیایی، این منطقه گردشگری را که نگین صنعت توریسم مصر به شمار می‌آید، ترک کردند. روسیه همچنین تصمیم گرفت تمام پروازهای خود را به مصر متوقف کند. برتانیا هم اعلام کرد پرواز هواپیماهایش را به فرودگاه شرم الشیخ به حال تعلیق در می‌آورد.
عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر چهارشنبه گذشته در حاشیه سفر به شرم‌الشیخ گفت که کشورش در معرض فشارهای بزرگی قرار گرفته است.
شاخه گروه دولت اسلامی موسوم به داعش در مصر که خود را «ولایت سینا» نام نهاده، مسئولیت «سرنگونی» هواپیما را چند ساعت پس از سانحه بر عهده گرفت اما درباره چند و چون این اقدام، توضیحی ارائه نداد.
از زمان وقوع سانحه قاهره از کشورهای جهان می‌خواهد تا پیش از اعلام رسمیه کمیته تحقیق متشکل از مصر، روسیه، فرانسه، آلمان و ایرلند، در اتخاذ تصمیم‌های خود، درنگ کنند. 

اولاند: «داعش» عامل حملات پاریس است.. ۳ روز عزای عمومی اعلام می‌کنیم











فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه شنبه ۱۴ نوامبر اعلام کرد گروه دولت اسلامی موسوم به داعش، عامل سلسله حملات شامگاه جمعه در پاریس است که حدود ۱۳۰ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت.
اولاند در دومین نطق تلویزیونی خود در کمتر از ۲۴ ساعت گفت که این حملات «اقدامی جنگی است.» او افزود: «برنامه ریزی و اقدام برای حملات از خارج با کمک داخل صورت گرفته است.»
او همچنین سه روز عزای عمومی در فرانسه اعلام کرد.

واکنش های بین المللی به حملات تروریستی در پاریس












به دنبال انتشار خبر حملات تروریستی در پاریس که به کشته شدن دست کم 150 و زخمی شدن بیش از 200 نفر شد، مقامات سازمان ملل متحد، اروپا و آمریکا و کشورهای عربی، حملات تروریستی و گروگان گیری در پاریس را به شدت محکوم کردند.
به گزارش تلویزیون العربیه، ساعتی پس از حملات تروریستی کشورهای عربی حمله به فرانسه را محکوم کرده و با اعلام همدردی با خانواده های قرابانیان، با ملت و دولت فرانسه در مبارزه با تروریسیم اعلام همبستگی کردند.

۱۳۹۴ آبان ۲۲, جمعه

نظام ولایت فقیه ملیت‌های ایران را تحقیر می‌کند












تنوع نژادی و دینی مساله‌ای است که باعث غنی شدن کشورها و جوامع می‌شود و مساله‌ای مثبت به شمار می‌آید که باعث افزایش تنوع فرهنگی و ادبی این ملت‌ها می‌شود. اما ایران ممکن است در این مساله استثنا باشد.
درباره اهانت‌هایی که در ایران به دین، مذهب و نژاد کشورهای همسایه و ملت‌های آن‌ها می‌شود سخن نمی‌گوییم بلکه درباره اهانت‌هایی صحبت می‌کنیم که ملیت‌ها و اقلیت‌های دینی و مذهبی در داخل ایران با آن روبرو می‌شوند.
از زمان پیروزی انقلاب در سال ۱۹۷۹، درام‌ها و رسانه‌های ایرانی فعالیت خود را برای تاثیر بر افکار عمومی و فرهنگ مردمی، در چارچوب سیاست وابسته به ایده‌ئولوژی ولایت فقیه آغاز کردند.
از این رو شهروندی که از ملیت فارس نیست، به شهروند درجه دوم تبدیل شد. فرزندان این ملیت‌ها از ستم، محرومیت و تبعیض در زمینه‌های آموزشی، فرهنگی، تاریخی، دینی و ادبی رنج می‌برند.
مساله به همینجا منحصر نمی‌شود بلکه به تحقیر و اهانت به آن‌ها در سطح هنری و رسانه‌های رسمی رسیده است.

مسعود فقط مرد خانه و خانواده‌ی خود نبود مصاحبه با بانوی ومادر بزرگوار بلوچستان بانو شهناز ملك‌نژاد همسر بزرگوار شهید مسعود
















یاد و خاطره‌ی زنده‌یاد مسعود هاشمزهی رحمه الله را فرزندان سرزمین بلوچستان هیچ‌گاه از خاطر دور نخواهند كرد. شیرمردی از خطه‌ی زرخیز تفتان كه در كسوت نمایندگی سومین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی از حوزه‌ی انتخابیه‌ی خاش، نصرت‌آباد و میرجاوه مردانه از حقوق مردمان این مرز و بوم دفاع كرد، مرارت‌ها چشید، سخنان نازیبا شنید و سرانجام آبان‌ماه ماه 1381 به‌همراه رفیق شفیقش، علیرضا نوری در مسیر تهران ـ چالوس در اثر یك سانحه‌ی دلخراش رانندگی دعوت حق را لبیك گفت و به دیدار محبوب شتافت. مشكلات مردمان بلوچستان دغدغه‌ی همیشگی شهید مسعود هاشمزهی بود. «بچه های ما، رنگ سبز طبیعت را از یاد برده‌اند»؛ این یكی از جملات آن شهید است، نطق‌های شیرمرد بلوچستان آكنده از چنین جملات زیبا اما پرغصه‌ای است. جملاتی كه هر خواننده‌ای حس می‌كند از عمق وجود گوینده برآمده‌اند. درباره‌ی شادروان مسعود هاشمزهی و وضعیت فعلی خانواده و فرزندانشان گفت‌وگویی كوتاه با یار، همراز و همسفر زندگی ایشان، بانو شهناز ملك‌نژاد انجام داده‌ایم. شخصیتی كه خود الگویی امروزی و بس شایسته برای بانوان جوان این مرز و بوم است. زندگی بانو ملك‌نژاد لحظه لحظه‌اش برای زنان و دختران امروز جامعه‌ی ما درسی ماندگار است. بانو ملك‌نژاد پس از عروج ناگهانی شهید مسعود هاشمزهی دنیا را تیره و تار نمی‌بیند. به‌جای گریه و شیون و داد و هوار و وایلا كنترل بحران را به بهترین نحو ممكن در دست می‌گیرد؛ صبورانه اشک می‌ریزد و آه را آرام‌تر از سینه خارج می‌كند تا بلکه صبوری او توانی برای خواهران دلسوخته و دوستداران و عزیزان شهید باشد. در روزهای بعد اوضاع خانه و تحصیل فرزندان را همانگونه كه خواسته‌ی شهید بوده دقیق و با برنامه مدیریت می‌كند و به توفیق خداوند متعال به‌جایی می‌رسد كه امروز هر چهار فرزند رشیدش با تحصیلات عالیه هر یك راه شهید را به بهترین شكل ممكن ادامه می‌دهند. سخنان ایشان درباره‌ی شیرمرد فقید بلوچستان خواندنی است:

۱۳۹۴ آبان ۲۰, چهارشنبه

فیلم شرم آور عقد مولوی عبدالصمد کریم زایی امام مسجد الزهراء ایرانشهردیشب در پشامگ سرباز

جای  تاسف  است  پیرمردی هشتاد  ساله  با  دختری  کوچکتر  از دختر  خودش  ازدواج  کند ، و پدر  خانمش  کم  سن  تر  از خودش  باشد  مولوی  کریمزایی  نماینده  رهبر  و به  عنوان  امام جمعه  دولتی  ایرانشهر منسوب  شده  است ، ملاها  و آخوندها  بهترین  تفریح و خدمتشان  به  مردم  تجدید  فراش است . شرم  آور  است  پدر  دخترش  را  چنین  بفروشد ،

چادرهاي رنگارنگ و نازک بلوچي جاي خود را به سيا ه چادرهايي زمخت و روبند داده است.














جمهوری اسلامی هيچ گاه نخواسته قدمي درراه ارتقاء سطح آگاهي و فرهنگ مردم اين منطقه بر دارد و خود به نفوذ و رشد طالبانيسم در منطقه دامن زده و مگر رسالت ارتجاع جز گسترش آن است. تاسيس مدارس رسمي مذهبي در مساجد اهل سنت در سطح استان که به سربازگيري جبهه ارتجاع از تمامي مناطق سني نشين ايران مي پردازد و دختران و پسران بسياري را به کام خود مي کشاند اینان پس از طی يک دوره 4 تا 7 ساله به عنوان" تبليغي" به پاکستان و افغانستان و حتي آفريقا برای تعلیم و ترویج آموخته هاشان فرستاده مي شوند.مينا را به ياد مي آورم دختري کردستاني که از 16 سالگي همسر دوم يک مولوي شده بود و ما را به خاطر برگزاري مراسم سیزده بدر نکوهش مي کرد.
ساکنان منطقه به خوبي از طرز لباس پوشيدن زنان بلوچ نتايج اين تحولات متحجرانه را شاهد اند .در سطح شهرهاي مملو از دانش آموخته گان مدارس مذهبي چادرهاي رنگارنگ و نازک بلوچي جاي خود را به سيا ه چادرهايي زمخت و روبند داده است. شايد صحبت از حقوق انساني زن بلوچ براي آنان خنده آور باشد جايي که ارتجاع داخلي شعائري چون تمکين از همسر وپدر ومولانا سجده بر آنان را ترويج مي کند.
در شهری چون زاهدان که در مقايسه با ساير شهرهاي منطقه کلان شهري محسوب مي شود دختران نه وضعيتي همسان ونه کاملاً متناقض با آنچه که ذکر شد ، دارند. دختران در شهرها بسته به ميزان نفوذ مذهب در ميا ن اعضاء خانواده مي توانند درس بخوانند و به مدارج عاليه برسند و وارد بازار کار شوند اما همه اين ها منوط به اجازه اي است که گاهاً به سختي از سوي پدر،برادر و شوهر صادر مي شود،اين دختران تحصيلکرده خيلي خوش شانس هستند اگر از کودکي به نام کسي نشده باشند و الا ممکن است مجبور به ازدواج با يک هم قبيله اي بي سواد يا کم سواد شوند.

، تفتان میگرید چون دوباره مسعودی نیامد


8 آبان ، روزی که بلوچستان گریست ، بلوچستان بار دیگر در سوگ فرزندی دیگر نشست و این بار مسعود هاشم زهی چهره در نقاب خاک کشید و ملتی را بدست غم سپرد و امروز سالها از آن هجران می گذرد اما تفتان هنوز میگرید گویی هنوز داغ فرزند قهرمانش بر دلش کهنه نشده و هنوز به رفتن مسعود خو نگرفته …
تفتان میگرید چون قهرمانی دیگر نیامد که آرامش کند ، تفتان میگرید چون دوباره مسعودی نیامد تا زخم های بلوچستان را که هر روز نمک پاشیده میشوند تیمار کند 
آری تفتان میگریداما خاموش نگشته 
مسعود رفت اما امید نرفته ، او امید را در جای جای این خاک کاشت و نشانمان داد که میتوان ازاده بود .
Poria Hashemzahi

۱۳۹۴ آبان ۱۹, سه‌شنبه

کنگره ملیت‌های ایران فدرال توهین به ترک‌های آذربایجان را محکوم کرد

کنگره ملیت‌های ایران فدرال که از 16 سازمان سیاسی قومی تشکیل شده است، با صدور بیانیه ای توهین تلویزیون ایران به ترک‌های آذربایجان را محکوم کرد.
در بیانیه کنگره که با شعر معروف هردَم ازین باغ بری میرسد.... تازه تر از تازه تری میرسد، آمده است:« کنگرۀ ملیتهای ایران فدرال، نژاد پرستی وفرهنگ ستیزی، رادیو تلوزیون دولتی که فرهنگ لومپنی بر ان حاکم است، را نسبت به ترکهای اذری بشدت محکوم می کند، که درجمعه گذشته پانزدهم آبان ماه 94، ودربرنامۀ “فیتیله” که ویژۀ کودکان ونوجوانان است، ملیت شریف ترک آذربایجانی را ، مورد اهانت قرار داد.
متعاقب این توهین نیزمردم تمامی آذربایجان به اعتراض سراسری پرداختند که یادآور، اعتراض مدنی 9 سال پیش آنها دربیست ونه شهر، ودرعکس العمل به کاریکاتور اهانت آمیز روزنامه رسمی دولت خامنه ای- احمدی نژاد، بنام “ایران” بود.

چرا حکومت ایران در مهار بحران‌های قومی ناتوان است












اعتراض‌های قومی بر اساس آنچه شماری از اعضای قومیت‌ها، توهین به خود می‌بینند هر از گاهی در ایران رخ می‌دهد و به نظر می‌رسد در ده سال اخیر هم تناوب این اعتراض‌ها بیشتر شده و هم آستانه تحمل پایین‌تر رفته است. اما برخورد حکومت ایران با این گونه اعتراض‌ها تغییر محسوسی نکرده است و هنوز نشان از تدبیری کلان و مطالعه شده دیده نمی‌شود که نشان دهد حکومت به دنبال شیوه‌ای است تا از تبدیل شدن این اعتراض‌ها به چالش‌های کلان امنیتی در آینده پیشگیری کند.
(در مورد اعتراض های اخیر بیشتر بخوانید: تعطیلیبرنامه فیتیله، عذرخواهی رئیس صدا و سیما، اعتراض در چند شهر، تذکر شورای امنیت کشور)
شیوه‌ای که تاکنون از حکومت دیده شده این است که اولاً پیش از به پا شدن اعتراض‌ها، اقدام پیشگیرانه مؤثری انجام نمی‌دهد، در برابر اعتراض‌ها به برخورد با افرادی که خاطی تشخیص می‌دهد، آن هم در پایین‌ترین رده تصمیم‌گیری، بسنده می‌کند و پس از به پا شدن اعتراض‌ها نیز برخورد امنیتی را سرلوحه کار قرار می‌دهد.

وضعیت معیشتی در ایران میان واقعیت و خواب












محمد السلمی
سطح زندگی شهروند ایرانی بسیار پایین‌تر از ثروتی است که کشورش از ان برخوردار است. سوال این‌است که ایران چگونه با مسائل داخلی خود برخورد خواهد کرد؟ چگونه از پول‌های آزاد شده در نتیجه لغو تحریم‌ها و همچنین درآمدهای نفتی استفاده خواهد کرد؟
نظام ایرانی بر ثروت عظیم و متنوعی نشسته است. خداوند ثروت‌های فراوانی به آن کشور ارزانی کرده است. از نفت گاز گرفته تا خاک حاصلخیز، آب، رودخانه‌ها، دریاچه‌ها، معادن، محصولات مختلف کشاورزی و ثروت‌های دریایی متنوع. با این وجود شهروند ایرانی در سطحی بسیار پایین‌تر از ثروت کشورش زندگی می‌کند.

زُلــم ءُ زوراکــیءِ پَــجّــار .

ادَبــی هـکـیـم 

اِے چـیـریـں گـپـے نَـے اِنـت زُلـم ءُ زوراکـیءِ هُـگـم یَـک کـُـشـوکـیـں نادراهـی یـے کـہ لَهـتـے چـہ راجـانءَ مـاں آیـانـی راجـدپـتَـرءِ وَهـدءُ زَمـانَگءَ گِـرایـت

 

زُلـم ءُ زوراکـی سـیـاسـتءِ سِـلـتـریـں رَهـبَـنـداَنـت انـسـانءَ بـاز نُـکـس دَےاَنـت ، راجـےءَ بَـهـر بَـهـر ءُ ڈیـہےءَ چـُنـڈ چَـنـڈ کـن اَنـت ، زُلـم ءُ زوراکـی چـہ مُـلـکءِ راجـکـمـاشءُ آئـیءِ لَـهـتـے بـراهُـنـدَگ پـہ وَتـی واهـش ءِ مُـراد ءُ واهَـگءَ بُـنـگـیـج کـن اَنـت رَنـدا کـمّ کـمّءَ آ آس راجءِ آجـوئـی ءُ شـرپءُ ازّتءَ بُـن دَےاَنـت ، زُلـمءُ زوراکـیءِ مُـلـکـانـی راج وَتـی زنـدءَ مُـدام مـاں تُـرس ءُ گـَـم ءُ شـومـانـیءَ گـُـوازیـن اَنـت ، زُلـم ءُ زوراکـی راجـی زور ءُ هـمّـتءَ گـار کـن اَنـت آ راج پُـشـتءَ پَـشـت کـپ ایـت ، آیـانـی مُـلـک دیـمـرَوی نـہ کـنـت .

په دگرے چات بجنَے وت آئیءِ تۏکءَ کـپَے














اِے قصّه راستېنے ءُ غرض چه اېشیءَ  پَنت ءُ اِنْدِرِس گِرَگ اِنت؛ پرچے که هنچۏشېں قصّهانی حقیقت په آسانیءَ بهیال ءُ  چه وانۏکءِ حافظه ءَ گارءَ نبیت. ءُ اِے قصه‌اِے که اِشیءِ تهءَ اِندِرست ءُ پنت هست‌اِنت په هر آ کسے که ﷲءِ حرمتانی پردگءَ دِرّیت ءُ لوئیٹ که گۏں مردمانی دُتّگانی آبروءَ گْوازی بکنت.اِے  یک مردےءِ قصه‌اِنت که آئیءَ ابید چه دخترانی بازی دَیَگ ءُ آیانی نابود کنگءَ دگه کاری نیست‌اَت. اِے مردکءَ گۏں وتی شیرکنېں خبران ءُ  گۏں وتی دروغېں وعده ءُ بوجیگاں آهانی رېپېنت ءُ بازیءَ دات ، ءُ وهدے کہ چه آیاں په وتی مرادءَ رَست ، وَیلیءَ کرتنت ءُ په دگه جنِکّےءَ گَشت، اِے ورناءِ کار همېش‌اَت که هچ دین ءُ حیائے آئیءَ مهنءَ نکُت، آئی دِرّۏکېں جناورے ءِ پَیم‌اَت که گیابانءِ تهءَ پہ شکارےءَ گَردیت که گۏں آئیءَ وتی گژنگیءَ یک گْور بکنت.ماں یکّے چه آئیءِ گَرد ءُ گۏلاں یکّے چه بازی وارتگېناں به ذریعهء آئیءِ هم‌مٹّاں آئیءِ دامءِ تهءَ کپت. آئیءَ وتی گْوانکۏءِ نمبرءَ جنِکّۏءَ دات. گڑا جنکۏءَ په آئیءَ گْوانکۏ جت. ورناءَ مرند بوت که وتی شیرکنېں گپانءَ په آئیءِ گۏشءَ برسېنیت ءُ جنکّءَ ماں عشق ءُ عاطفهءِ دنیاءَ اُژناگ بدنت. ورناءَ تْوانت که گۏں وتی مگر ءُ حیلهءَ آئیءِ دلءَ په وت مشغول بکنت، ءُ جنکۏ آئیءِ عاشق ببیت. رندءَ اِے ورنا وهدے که فهمِت ءُ دلجم بوت که دختر گۏں آئیءَ په سِتک (صدق) اِنت ءُ آئیءِ نیبّگ چِنَگءِ ٹېمب رستگ، گڑا اراده‌ای کُت که دخترءَ هنچۏش که هما دگراں اېر ببارت، بلے دخترءَ نمنِّت ءُ گوشتی:

۱۳۹۴ آبان ۱۸, دوشنبه

خرید و فروش ۱۰۰ هزار تومانی نوزاد در تهران











فاطمه دانشور رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر خرید و فروش نوزادان در اطراف برخی بیمارستان‌های جنوب تهران گفت که این کودکان به دلیل بیماری‌های مختلف بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسند.
فاطمه دانشور در گفت‌و گو با خبرگزاری فارس با اشاره به خرید و فروش نوزادان در جنوب تهران، اظهار داشت: «متاسفانه گزارشات نشان می‌دهد خانم‌های کارتن خواب و زنان روسپی به هنگام زایمان در برخی از بیمارستان‌های جنوب و مرکز شهر مراجعه و پس از به دنیا آمدن نوزاد با دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان بچه خود را می‌فروشند.»

الشرق الاوسط: سپاه افسرانی که از رفتن به سوریه سرپیچی کرده‌اند را محاکمه نظامی می‌کند












روزنامه فرامنطقه‌ای «الشرق الاوسط» به نقل از یک منبع ایرانی آگاه نوشته است که سپاه پاسداران ایران شماری از فرماندهان و افسران خود را به دلیل نرفتن به سوریه به منظور مشارکت در جنگ علیه مخالفان حکومت بشار اسد رئیس جمهوری این کشور، در اختیار دادگاه نظامی قرار داده است. 

این در حالی است که گزارش‌ها از افزایش شمار کشته‌های سپاه پاسداران در سوریه حکایت دارد.